Категорії
Новини

Із чого складається вікно?

У даній статті будуть розглянуті основні частини та елементи ПВХ вікон на прикладі балконного блоку, а також розглянуто низку питань, пов’язаних з комплектацією металопластикових виробів.

  1. Рама.
    По всьому контуру конструкції, вона нерухомо кріпиться в отвір за допомогою анкерних пластин або дюбелів. На рамі тримається вся конструкція.
  2. Імпост
    Служить як роздільник рами на контури, в яких може бути створена стулка тощо.
  3. Створення
    Відкривається елемент вікна. На ній розташована фурнітура.
  4. Штапик
    Служить для утримання склопакета або сендвіч-плити в конструкції.
  5. Створювальний імпост (обкладинка)
    Служить для розділення стулки на контури.
  6. Склопакет
    Світлопрозора частина вікна.
  7. Сендвіч-плита
    Непрозора частина вікна. За своїми характеристиками перевершує двокамерний склопакет теплоізоляції.

Коли замовнику розраховують вікно, йому пропонують визначитися з деякими деталями. Наприклад:

  1. Профільна система
    Це набір пластикових деталей у вікні. Як правило, фірма-виробник має у своєму арсеналі кілька профільних систем і не обов’язково одного виробника. Наприклад, 3-х і 4-х камерні профільні системи. Або профільні системи мають однакову кількість камер, але мають різний дизайн (прямий і закруглений).
  2. Фурнітура
    Це механізми та деталі, що забезпечують відкривання стулок. У більшості випадків фірми використовують тільки одну фурнітуру, тому вибирати вам не дадуть.
  3. Склопакет
    Склопакети складаються з двох або декількох стекол, розділених між собою повітряною камерою, заповнених повітрям або інертним газом, і герметично з’єднаних по контуру. Кількість камер та наявність “спеціального” скла визначається призначенням такого пакета. Наприклад, для більшої шумоізоляції слід використовувати двокамерний пакет, ніж однокамерний і т.д.
  4. Ламінація (колір)
    Якщо ви хочете “кольорові вікна”, для цього існує так звані плівки ламінації. Вони наносяться на профіль за допомогою спеціального обладнання на одну зі сторін профілю (або на обидві), вікно виглядає як з натурального матеріалу. Ламінація значно впливає на вартість металопластикової конструкції.
  5. Розширювальні та спеціальні профілі
    У деяких випадках необхідно встановлювати додаткові профілі. Наприклад: підвіконний, до якого кріпиться підвіконня та відлив; розширювачі (профілі для збільшення габаритних розмірів вікна, що кріпляться в будь-якому місці рами); підсилювачі (якщо необхідно посилити конструкцію з будь-якої сторони) тощо. Менеджери самі повинні запропонувати встановити Вам необхідні профілі, особливо підвіконний при замовленні підвіконня та відливу.
  6. Вирівнювання по світловому отвору
    Ця дія зрівнює світловий отвір у конструкції в закритому стані (якщо необхідно). Наприклад, якщо вікно поділено навпіл, одна частина глуха, друга відкривається, то світловий отвір у вікні буде різним за рахунок профілю стулки. Це робиться за бажанням замовника.
  7. Встановлення шпросів та горбильків
    Це декоративні елементи. Шпрос встановлюється всередину склопакета і складає там візерунок. Горбильок же клеїться на склопакет зовні.
  8. Комплектуючі
    Це набір додаткових елементів. Сюди можна включити підвіконня, відливи, козирки, елементи фурнітури тощо. Перед розрахунком виробу менеджер повинен запропонувати їх на вибір для установки. За окрему плату природно.
  9. Доставка та монтаж
    Якщо ваш будинок або квартира знаходиться в іншому місті, то за доставку зазвичай потрібно також платити. Можливе замовлення вікон з монтажем та без нього. Якщо ж ви відмовляєтеся від монтажу, то фірма не дає гарантію на вироблені конструкції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Последние записи